NetSuite tekee erpistä Nokian?

Kymmenen vuotta sitten ihmeteltiin, että on se vaan hienoa kun Nokia pyrkii ja pyrkii ja pyrkii kohti 40 % markkinaosuutta. Tuo maali oli hyvin lumoava, mikään ei tuntunut uhkaavan ja mikä tärkeintä, ruotsalainen Ericsson oli voitettu.

Elettiin kuten tarinassa “Suomalainen ja ruotsalainen viidakossa; Leijonan hyökätessä suomalainen kaivoi esiin lenkkarit ja ruotsalainen ihmetteli moista, kun ei kukaan kuitenkaan juoksisi kovempaa kuin leijona. Eipä oo tarviskaan, tuumi suomalainen, riittää kun juoksee nopeammin.”

Se mitä tapahtui Nokialle ei ole sinällään salaisuus: Apple ja Android murskasivat sen alustoillaan. Eli itse asiassa, tarina viidakossa jatkui – “..suomalaisen ja ruotsalaisen sännätessä pakoon, puskista ilmestyi usalainen jeeppinsä kanssa, ampui leijonan ja vilkutti leijonan eksyttämille.”

Nokia palaa takaisin

Nokia palaa takaisin markkinoille (tuotenimenä) 2017 Android alustaan nojaten ja tekee sen kovalla äänellä. Markkinointiin on kerrottu satsattavan 500 miljoonaa.

Tarinan opetus: Alusta ratkaisee, eikä vanhasta arkkitehtuurista saa uutta, vaikka miten kuorruttaisi.

NetSuite on lajinsa ainoa (eli myös erpin kattava) pilveen syntynyt alusta, joten NetSuite on sekä Apple että Android. Lähimmäksi pääsee Workday.

// NetSuiten ja muiden intuitiivisten pilvi- ja mobiilisovellusten opettelussa on samaa kuin siinä, kuinka opit aikoinasi käyttämään älypuhelinta. Alkuun riitti soittaminen ja tekstaaminen – ja hiljalleen käyttö laajentui erilaisten tarpeiden tyydyttämiseen. Ja uutta oppii edelleen.

Samaa on myös siinä, kuinka Applen ja Androidin alustat tulvivat kuin runsauden sarvi, ennennäkemättömiä toiminnallisuuksia ja liiketoimintamahdollisuuksia – enemmän kuin kukaan yksittäin koskaan ehtii omaksua.

Ja siinä kuinka personoitavuus takaa sujuvan käyttökokemuksen ja kustomointi uusien veikeiden työnkulkujen käynistymisen, pelkällä hipaisulla ja pian ilmankin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s