NetSuite heijastaa uutta aikaa

Digitaalisen ohjelmiston ja organisaation rakenne poikkeaa analogisista vastineistaan juuritasolla.

Conwayn laki on osoittanut ohjelmistokehityksen ohjautuvan heijastumien kautta. Eli äkkiseltään jotenkin samankaltaisesti kuin psykologia kuvaa mielensisältöjen heijastuvan.

Ohjelmistoarkkitehtuuri heijastaa sen kehittäneen organisaation rakennetta – ja edelleen; aika lailla jokainen koodirivi heijastaa koodaajan tapaa ajatella.

Miten tämä liittyy NetSuiteen?

Heijastuminen toteutuu myös NetSuiten kohdalla ja ero käy selväksi vertaamalla alustaa erppiin. // alusta pitää sisällään erpin piirteenä, kuten älypuhelin tekstaamisen

  • ERP on kehitetty aikaan jolloin myytiin tuotteita, suoraviivaisia janamaisia prosesseja pitkin – ERP on parhaimmillaan organisaatiolle joka toteuttaa perinteistä lineaarista arvoketjua ja ohjelmistotoimittajalle joka toteuttaa suoraviivaista vesiputousmallin projektia, tekijän passivoituessa odottamaan vastauksia

NetSuite alustan kehittäjillä on ollut jo lähtöjään mielessä kuva modernista siilottomasta ja responsiivisesta palveluorganisaatiosta.

  • Alusta on kehitetty verkostoitumisen aikaan – Alustat ovat parhaimmillaan arvoverkostomaisesti liiketoimintansa kehittäville organisaatioille, iteroivia ketteriä käyttöönottomenetelmiä hallitseville ja suosiville ohjelmistotoimittajille ja tekijöille jotka pitävät parantamiseen tähtäävien valintojen omaehtoisuudesta

Alusta on erppiin nähden paradigman muutos. Erpistä ei tulee alustaa nimeä vaihtamalla, mutta sen sijaan alusta voi kattaa erpin; kuten NetSuite sisältää MRP toiminnallisuuden raskaaseenkin tuotannolliseen toimintaan ja inventaariin.

– Joskus on parempi olla vastaamatta asiakkaan lukemattomiin yksityiskohtaisiin kysymyksiin ja sen sijasta pyytää yritystä pohtimaan liiketoimintansa ja ohjelmiston suhdetta alustafilosofian vinkkelistä.

Koska NetSuiten voi alistaa myös pelkän taustajärjestelmän asemaan, on hyvä kumppania valitessa tarkistaa – millaista ajatusmaailmaa toimittaja edustaa, sillä sitä seuraavat taidot ja työkalut.

Valitessasi NetSuiten et heijasta vain Suomen hienoimpien kasvuyritysten logoja, vaan myös sitä mielenmaisemaa, näkemystä ja rohkeutta joka Suomea eteenpäin vievillä kasvuyrittäjillä on.

Advertisements

One thought on “NetSuite heijastaa uutta aikaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s