Digitalisaatiossa ja Joogassa on jotain yhteistä ?

Vuodenvaihteen Intian matkan aikana tuli pohdiskeltua myös digitalisaatiota.

Ääripäitä tavoitteleva kela käynnistyi paikallisen McDonaldsin lokalisoidusta menusta – ja sai lentokorkeutta joogaopettajan kanssa käydystä syväluotaavasta keskustelusta.

Näkökulman voi pelkistää seuraavasti; Maailmankäsitys joogan taustalla kuulostaa ällistyttävän samalta kuin kvanttifyysikoidenkin. Ja blogin kontekstissa tämä pysyy siksi, koska busineksen ykkösajuri digitalisaatio pelaa kvanttien eikä Newtonin säännöin.

// Hindufilosofian ja kvanttifysiikan yhteyksistä

Globaalimpi kuin globaali

Intialainen ja kvanttinen globaalius jakaa idean; sekä avaruus äärettömyydessään että kvantti pienuudessaan ovat ei-paikallisia ilmiöitä.

Samoin tietoisuus.

.. ja edelleen; kaikki maailman osat ovat linkissä keskenään “kosmisen internetin” kautta.

Digitaalisuus on energiaa, jota on tarkoituksenmukaisempi mallintaa hiukkasen sijaan aaltona “yhteenkietoutuneessa APIversumissa”.

Digitalisaation tähtäin on tunnetusti neljäs teollinen vallankumous, eli luoda maailma joka on “yhteisen tietoisuuden omaava rytminen kokonaisuus”.

“When wireless is perfectly applied the whole earth will be converted into a huge brain, which in fact it is, all things being particles of a real and rhythmic whole.” – Nikola Tesla

Kvanttitietokoneita odotellessa ei voi kuin ihmetellä missä määrin teknologia seurailee itämaisen maailmanselityksen ja länsimaisen tieteen viimeisimpiä löytöjä; epälineaarista atomimallia ja keskipisteetöntä kosmologiaa.

Läsnäolo on tärkeintä

Altaalla eräs suuren pörssiyhtiön hallinnon henkilö vaihtoi ajatuksia, että työt on tehokkaampi tehdä kotona, toimistohäröilyn sijaan. – Ja tämähän on melkoisen yleinen käsitys nykyään.

Pilvi mahdollistaa työntekijälle etäilyn, mutta sen avulla myös liiketoiminta voi vapauta ajasta ja paikasta; kytkeytymällä APIen kautta asioiden internettiin ja rattaaksi globaaliin kellokoneistoon. – Synkronointi edellyttää organisoitumista keskipisteettömäksi (ulkoa-/itseohjautuvaksi) verkostoksi.

Ajan ja paikan poistuminen iskee isosti päällekkäisyyksiin, mutta se tuo tilalle eräänlaisen “synteettisen telepatian”.

Digitaalisuus tuo kaukaisen lähelle, mutta juju ei ole paikallaolon muutoksista, vaan läsnäolossa ja myötäelämisessä.

 

Advertisements

2 thoughts on “Digitalisaatiossa ja Joogassa on jotain yhteistä ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s