Ota molemmat!

“Bisnesosastoilla on syntynyt lähes tulkoon yrittäjähenkistä kilpailua siitä, kuka ottaa uusia teknologioita ja tuunattuja sovelluksia nopeimmin käyttöönsä” – Tivi: “Kaksinapainen IT-malli antaa tilaa Pelle Pelottomille”

// Disclaimer | Tämän postauksen Matrix vertaukset ja muu avoin hörhöily edustavat omaa katsantoani… – kaksinapaisuutta voi lähestyä maanläheisemmin Gartnerin tutkimuksen kautta.

Aivan loistava tuo Tivin uutinen!

Jengi valitsee perinteisesti punaisen pillerin, säilyttääkseen status quon ja seuratakseen kuuliaisesti – niin nyt saamme lukea sinisen pillerin havahduttavasta vaikutuksesta; asioiden ottamisesta omiin käsiin ja itsensä näköisen tulevaisuuden luomisesta.

Tapaan työssäni sekä punaisen että sinisen seurakunnan väkeä. Jako ryhmien välillä on selkeä; Punaiset odottavat valmiita, Excel soluun mahtuvia ja helposti nieltäviä vastauksia vuoropuhelun sijaan, kun taas siniset haluavat kohdata asiat luonnollisessa asussaan ja oivaltaa itse.

Kannatan sinistä (*oikeasti violettia) ja siksi iloitsenkin uutisesta, joka vihjaa tämän joukon suhteellisen osuuden kasvusta.

Punainen vs. Sininen

Punainen vs. Sininen vastakkainasettelu edustaa kahtiajakautuneisuuden arkkityyppiä, jonka ilmentymiä voi listata loputtomiin.

Esimerkkejä; Yksilö vs. Suhdelo / Maratoni vs. Sprintit / Kuluttaminen vs. Luominen / Pipes vs. Platforms / Janatodellinen vs. Ympyrätodellinen / Tietämys vs. Serendipisyys / Palapeli vs. Mysteeri / Tohtori Watson vs. Sherlock Holmes…

Matrix-mielessä ja vahvasti pelkistäen – punainen on oravanpyörä ja sininen oravanspiraali.

Loogisesti punainen vastaa joko/tai ja sininen molemmat/ja ajattelua.

“Heti kun ihmisellä on oppi, hän vajoaa joko-tai -ajatteluun.” – Itämainen aforismi.

Blogin kontekstissa; punainen edustaa uskoa monoliittiseen pilvialustaan – sininen käsitystä API-palapelin paremmuudesta. Business casea voi NetSuite hattu päässä lähestyä kummastakin suunnasta.

Ota molemmat

Renessanssi (Copernicus, da Vinci, Michelangelo, Mozart, Shakespeare…) osoittaa, että rationaalisen ja myyttisen -mielen rakenteen kohtaamisesta syntyy jotain käsittämättömän hienoa.

Teollinen rationaalisuus on korkeintaan puoli totuutta ja niinpä “We must [jälleen] invite mystery to allow innovative patterns to emerge”.

Lainaus on mutkikkaan kuuloisesta, silti simppelistä esityksestä: “Applying design thinking and complexity theory in agile organizations.”

“Ota molemmat” -lähestyminen toimii kehityksessä yleisestikin – kehitys kun kulkee vanhaa ja uutta yhdistävien välimuotojen kautta.

Olemassa olevasta analogisesta liiketoiminnosta tulee ensin analogi/digitaali-hybridi ja vasta sitten digitaalinen.

Teesi tarvitsee antiteesin ja instituutio paholaisen asianajajan.

..

// Huom! jos digitaalisuutta, kvantteja ja joogafilofiaa yhdistelevä blogini sai voimaan pahoin.. niin älä missään nimessä lue seuraavaa.

(* Digitalisaatiossa peräänkuulutettu siilottomuus – Punainen + Sininen = Violetti = väri joka joogafilosofiassa viittaa tietoisuuteen ja osaksi kaikkea tulemiseen. – Molempia tarvitaan (punainen ja sininen), edellyttäähän mielikuvituskin rajoitteita, sillä muuten se olisi vain mieli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s